Merluciu la cuptor, cu sos de roşii
PrinteazaMerluciu la cuptor, cu sos de roşii din: merluciu, ulei, rosii, usturoi, patrunjel, piper, condiment din legume uscate.
- 1 kg merluciu
- 50 ml ulei
- 500 g rosii
- 4-5 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- piper
- condiment din legume uscate
Mod de preparare:
Speli peştele, îl porţionezi, îl ungi cu ulei şi îl presari cu condimente din legume şi piper, după gust. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai în cubuleţe.
Aşezi în tavă peştele, pui roşiile tăiate, usturoiul curăţat şi tăiat în felioare şi pătrunjelul tocat.
Torni o cană cu apă şi introduci tava în cuptor, la foc mediu, 30-35 de minute. Serveşti peştele cu o garnitură de legume, orez ori cu mămăliguţă pripită.
Merluciu la cuptor, cu sos de roşii
Pofta buna!