Merluciu in salsa verde
PrinteazaMerluciu in salsa verde din: file de merluciu, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper.
- ulei vegetal
- 1 ceapă mijlocie, tăiată feliuţe
- 4 căţei de usturoi, tocaţi fin sau feliaţi
- 4 fileuri de merluciu (a câte 200 g fiecare)
- făină
- 250 ml supă de peşte
- o mână de pătrunjel verde, tocat mărunt
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Intr-un vas rezistent la căldură, nu prea adânc, puneţi să se încingă uleiul, la foc mijlociu, şi căliţi ceapa şi usturoiul, cât să se rumenească.
Clătiţi bine peştele, uscaţi-l, apoi daţi-l prin făină. Puneţi fileurile de peşte în vasul cu ceapă şi prâjiţi-le puţin, să prindă culoare. Turnaţi peste ele supa de peşte, apoi adăugaţi pătrunjelul, sarea şi piperul.
Lăsaţi peştele să se facă la foc mic, amestecând din când în când, până ce sosul s-a îngroşat suficient, iar carnea este bine pătrunsă. Peştele poate fi servit în vasul în care a fost gătit, garnisit cu ouă fierte tari şi vârfuri de sparanghel.
Pofta buna!