Merluciu inabusit si cartofi sote

Printeaza

Merluciu inabusit si cartofi soté din: file merluciu, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, piper, patrunjel, capere, otet de vin alb, zahar, cartofi, unt si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:

  • 4x150g file merluciu
  • ulei de masline extravirgin
  • sare grunjoasa si piper
  • 60g patrunjel, taiat
  • 4 linguri de capere, taiate marunt
  • 1/2 cana otet de vin alb
  • 1/2 lingurita zahar
  • 500g cartofi mici, fierti
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Rupeti 4 bucati de folie de aluminiu. Puneti pe fiecare bucata de folie cate un file de merluciu, stropiti generos cu ulei de masline, asezonati bine, apoi presarati pe fiecare patrunjel si capere. Impaturiti folia si inchideti-o bine.

Puneti pestele pe o tava in centrul cuptorului si coaceti pentru 8-10 minute. Intre timp, fierbeti otetul si zaharul intr-o cratita mica pana cand zaharul se dizolva. Taiati cartofii si sotati-i in unt si ulei de floarea soarelui la foc mediu, pana cand se rumenesc.

Puneti pestele in farfurii cu toata zeama lui si turnati  putin otet pe deasupra. Serviti alaturi de cartofii soté.

Merluciu inabusit si cartofi soté

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.