Merluciu pane cu sos
PrinteazaO reteta de merluciu pane cu sos din oua, faina, morcov, andive, praz, sare, piper, ulei, unt, lamaie, patrunjel si 500 g merluciu.
- 500 g merluciu
- 3 oua
- 5 linguri cu faina
- 1 morcov
- 1 andiva
- 1 fir de praz
- sare
- piper
- ulei
pentru sos:
- 100 g unt
- 1 lamaie
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Tamponează peştele cu şervet. Presară-l cu sare şi tăvăleşte-l prin făină şi lasă 10 minute. Intre timp, bate bine ouăle cu sare şi piper. Adaugă făina şi bate bine, până când obţii un aluat de consistenţa celui de clătite, puţin mai gros.
Trece peştele prin aluat şi prăjeşte-l pe ambele părţi în ulei încins. Separat, topeşte untul şi presară pătrunjelul tocat. După câteva secunde, stoarce zeama de lămâie şi mai lasă puţin pe foc.
Serveşte peştele stropit cu acest sos alături de prazul tăiat rondele, morcovul dat pe râzătoare şi andiva tăiată bucăţele.
Poftă bună!