Merluciu pane cu sos

Printeaza

O reteta de merluciu pane cu sos din oua, faina, morcov, andive, praz, sare, piper, ulei, unt, lamaie, patrunjel si 500 g merluciu.

Ingrediente:Merluciu pane cu sos

  • 500 g merluciu
  • 3 oua
  • 5 linguri cu faina
  • 1 morcov
  • 1 andiva
  • 1 fir de praz
  • sare
  • piper
  • ulei

pentru sos:

  • 100 g unt
  • 1 lamaie
  • 1 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Tamponează peştele cu şervet. Presară-l cu sare şi tăvăleşte-l prin făină şi lasă 10 minute. Intre timp, bate bine ouăle cu sare şi piper. Adaugă făina şi bate bine, până când obţii un aluat de consis­tenţa celui de clătite, puţin mai gros.

Trece peştele prin aluat şi prăjeşte-l pe ambele părţi în ulei încins. Separat, topeşte untul şi presară pătrunjelul tocat. După câteva secunde, stoarce zeama de lămâie şi mai lasă puţin pe foc.

Serveşte peştele stropit cu acest sos alături de prazul tăiat rondele, morcovul dat pe râzătoare şi andiva tăiată bucăţele.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.