Merluciu picant cu cartofi
PrinteazaO reteta de merluciu picant cu cartofi din: fileuri de merluciu, fileuri de ansoa, cartofi, ceapa, usturoi, ulei de arahide, sare, piper si ceapa rosie.
- 6 fileuri de merluciu
- 12 fileuri de ansoa
- 6 cartofi
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri ulei de arahide sau de floarea soarelui
- sare
- piper
pentru decor:
- 1 ceapa rosie
Mod de preparare:
Curăţă fileurile de peşte, elimină pielea şi eventualele oase, clăteşte-le bine şi usucă-le cu hârtie absorbantă. Condimentează-le cu sare şi piper, după gust. Curăţă şi taie cartofii felii subţiri; pune jumătate din cantitate într-o tavă unsă cu ulei. Presară sare şi piper, după gust.
Pune peste cartofi ceapa tăiată julien, usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt. Aşază bucăţile de merluciu deasu¬pra şi pune fileurile de anşoa mărunţite. Acoperă totul cu feliile de cartofi rămase, stropeşte cu ulei şi condimentează cu sare, după gust.
Coace preparatul circa 35 de minute în cuptorul încălzit la 170° C, apoi scoate-1 din cuptor şi lasă-l să se răcorească. Decorează cu fâşiuţe de ceapă roşie şi serveşte.
Merluciu piacnt cu cartofi
Pofta buna!