Merluciu picant cu cartofi

Printeaza

O reteta de merluciu picant cu cartofi din: fileuri de merluciu, fileuri de ansoa, cartofi, ceapa, usturoi, ulei de arahide, sare, piper si ceapa rosie.

Ingrediente:Merluciu picant cu cartofi

  • 6 fileuri de merluciu
  • 12 fileuri de ansoa
  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de arahide sau de floarea soarelui
  • sare
  • piper

pentru decor:

  • 1 ceapa rosie

 

Mod de preparare:

Curăţă fileurile de peşte, elimină pielea şi eventualele oase, clăteşte-le bine şi usucă-le cu hârtie absorbantă. Condimentează-le cu sare şi piper, după gust. Curăţă şi taie cartofii felii subţiri; pune jumătate din cantitate într-o tavă unsă cu ulei. Presară sare şi piper, după gust.

Pune peste cartofi ceapa tăiată julien, usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt. Aşază bucăţile de merluciu deasu¬pra şi pune fileurile de anşoa mărunţite. Acoperă totul cu feliile de cartofi rămase, stropeşte cu ulei şi condimentează cu sare, după gust.

Coace preparatul circa 35 de minute în cuptorul încălzit la 170° C, apoi scoate-1 din cuptor şi lasă-l să se răcorească. Decorează cu fâşiuţe de ceapă roşie şi serveşte.

Merluciu piacnt cu cartofi

Merluciu picant cu cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.