Merluciu cu salata de cruditati

Printeaza

O reteta delicioasa de merluciu cu salata de cruditati din: merluciu, lapte, maioneza, apa, ou, faina, pesmet, ulei de floarea soarelui, rosii, ardei, telina, morcov, dovlecei, ceapa rosie, fenicul, ulei de masline extravirgin, otet si sare.

Ingrediente:Merluciu cu salata de cruditati

  • 300 g merluciu
  • 500 ml lapte
  • 500 ml apă
  • 2 linguri maioneză
  • 1 ou
  • 2  linguri faină albă
  • pesmet
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit

pentru salată:

  • 2 roşii
  • 1 ardei
  • 1/2 ţelină mică
  • 1  morcov
  • 2  dovlecei (zucchini)
  • 1 bucată fenicul
  • 1  ceapă roşie
  • 5-6 ridichi
  • 1/2 castravete
  • 3  linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2  linguri oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă legumele şi taie-le fâşii foarte subţiri. Pune-le în straturi, stropeşte-le cu uleiul de măsline, oţetul şi un praf de sare. Pune deasupra o greutate pentru ca lichi­dul în exces să se scurgă şi lasă-le aşa circa o jumătate de oră.

Curăţă peştele de piele, ţine-1 circa o oră în apă şi apoi fierbe-l într-un amestec de lapte cu apă, scoate-1 şi scurge-l, toacă-1 mărunt cu cuţitul şi amestecă-l cu faina şi maioneza.

Din aluatul obţinut, modelează gogoşile, trece-le prin ou bătut şi prin pesmet şi prăjeşte-le într-o tigaie cu ulei de floarea-soarelui încins. Scoate-le şi scurge-le de ulei pe hârtie absorbantă şi serveşte-le cu salata de crudităţi.

Merluciu cu salata de cruditati

Merluciu cu salata de cruditati

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.