Merluciu cu salata de cruditati
PrinteazaO reteta delicioasa de merluciu cu salata de cruditati din: merluciu, lapte, maioneza, apa, ou, faina, pesmet, ulei de floarea soarelui, rosii, ardei, telina, morcov, dovlecei, ceapa rosie, fenicul, ulei de masline extravirgin, otet si sare.
- 300 g merluciu
- 500 ml lapte
- 500 ml apă
- 2 linguri maioneză
- 1 ou
- 2 linguri faină albă
- pesmet
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
pentru salată:
- 2 roşii
- 1 ardei
- 1/2 ţelină mică
- 1 morcov
- 2 dovlecei (zucchini)
- 1 bucată fenicul
- 1 ceapă roşie
- 5-6 ridichi
- 1/2 castravete
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri oţet
- sare
Mod de preparare:
Curăţă legumele şi taie-le fâşii foarte subţiri. Pune-le în straturi, stropeşte-le cu uleiul de măsline, oţetul şi un praf de sare. Pune deasupra o greutate pentru ca lichidul în exces să se scurgă şi lasă-le aşa circa o jumătate de oră.
Curăţă peştele de piele, ţine-1 circa o oră în apă şi apoi fierbe-l într-un amestec de lapte cu apă, scoate-1 şi scurge-l, toacă-1 mărunt cu cuţitul şi amestecă-l cu faina şi maioneza.
Din aluatul obţinut, modelează gogoşile, trece-le prin ou bătut şi prin pesmet şi prăjeşte-le într-o tigaie cu ulei de floarea-soarelui încins. Scoate-le şi scurge-le de ulei pe hârtie absorbantă şi serveşte-le cu salata de crudităţi.
Merluciu cu salata de cruditati
Pofta buna!