Merluciu cu spanac
PrinteazaO reteta de merluciu cu spanac din: merluciu, spanac, ceapa verde, parmezan, pesmet, lamaie, ulei, condimente si sare.
- 2 bucati merluciu
- 300 g spanac
- 2 legaturi de ceapa verde
- 2 linguri cu parmezan
- 2 linguri cu pesmet
- 1 lamaie
- ulei
- condimente
- sare
Mod de preparare:
Curata peştii. Stropeşte-i cu zeamă de lămâie, condimentează-i cu sare si condimente după gust şi dă puţin la rece. (Stropit cu zeamă de lămâie, peştele nu se rupe în timpul prăjirii, însă nu adăuga prea multă)
Opreşte câteva frunze de spanac pe care să serveşti peştele, iar pe celelalte toacă-le cât mai mărunt. Spală ceapa şi tai-o în rondele subţiri.
Pune ulei la încins şi căleşte mai întâi ceapa, apoi spanacul. Când verdeţurile s-au înmuiat, iar zeama pe care o lasă a scăzut, stinge focul, potriveşte de sare şi amestecă bine cu parmezanul.Umple peştii cu această compoziţie, prinde cu scobitori, tăvăleşte-i prin pesmet şi prăjeşte-i în ulei bine încins.
Merluciu cu spanac
Pofta buna!