Merluciu cu telina si rosii
PrinteazaO reteta de merluciu cu telina si rosii din: merluciu, telina, rosii, pasta de tomate, ulei, usturoi, cimbru, sare si piper.
- 4 buc trunchi de merluciu
- 500 g telina
- 4-5 rosii
- 1 lingura pasta de tomate
- 50 ml ulei
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita rsa cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prăjiţi peştele în ulei, până când se pătrunde bine şi se rumeneşte pe toate părţile, apoi scoateţi-l pe o farfurie şi păstraţi-l acoperit, la cald. Separat, într-o altă tigaie, căliţi înăbuşit, în 4-5 linguri de ulei şi 1 ceşcuţă cu apă, felina, împreună cu cimbrul, sare şi piper.
Când toată apa s-a evaporat, adăugaţi pasta de tomate şi, după 1 minut, puneţi roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tocate mărunt. Lăsaţi să fiarbă 15 minute la foc mic, apoi puneţi în tigaie bucăţile de peşte. Acoperiţi tigaia cu un capac şi mai lăsaţi la foc mic încă 5 minute.
Merluciu cu telina si rosii
Pofta buna!