Mezeluri italienesti

Printeaza

O categorie de insaccati sunt mezelurile fierte, mortadella fiind cel mai renumit dintre acestea. Deşi îşi are originile în Bologna, ea se prepară în diverse variante şi în alte regiuni ale Italiei.

Fabricată din carne de porc tăiată mărunt, aproape zdrobită, mortadella are o culoare rozalie uniformă, întreruptă de mici bucăţi de grăsime crudă de porc, distribuite uniform în carne.

Tot din categoria mezelurilor fierte face parte şi zampone, care se prepară dintr-un amestec de carne macră de porc cu şoric şi slănină ce se conservă într-un picior de porc, golit în interior.

Zampone şi cotechino (alt cârnat de porc) se servesc, cu linte, de Crăciun.

 

Mezeluri italienesti

Mezeluri italienesti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.