Mic dejun cu cartofi si oua

Printeaza

Mic dejun cu cartofi si oua din: cartofi, ulei de masline, ceapa, oua, boia de ardei, patrunjel.

Ingrediente: Mic_dejun_cu_cartofi_si_oua

  • 400g de cartofi mici
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă, feliată subţire
  • 2-4 ouă
  • 1-2 vârfuri boia de ardei iute
  • 1 mână de pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Taie cartofii sub formă de cartofi pai de grosime medie, apoi usucă-i într-un prosop de bucătărie. Incinge uleiul într-o tigaie mare, pune în ea cartofii şi ceapa şi prăjeşte-le 20-25 de minute la foc relativ mic, amestecând ocazional, până când cartofii sunt bine făcuţi şi aurii. Asezonează bine.

Fă 2-4 spaţii în tigaie şi sparge ouăle în acestea. Prăjeşte-le până când albuşurile s-au stabilizat, apoi sparge gălbenuşurile. Presara deasupra boiaua şi pătrunjelul şi serveşte mâncarea direct din tigaie.

Mic dejun cu cartofi si oua

Mic_dejun_cu_cartofi_si_oua

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.