Mic dejun cu cartofi si oua
PrinteazaMic dejun cu cartofi si oua din: cartofi, ulei de masline, ceapa, oua, boia de ardei, patrunjel.
- 400g de cartofi mici
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă, feliată subţire
- 2-4 ouă
- 1-2 vârfuri boia de ardei iute
- 1 mână de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Taie cartofii sub formă de cartofi pai de grosime medie, apoi usucă-i într-un prosop de bucătărie. Incinge uleiul într-o tigaie mare, pune în ea cartofii şi ceapa şi prăjeşte-le 20-25 de minute la foc relativ mic, amestecând ocazional, până când cartofii sunt bine făcuţi şi aurii. Asezonează bine.
Fă 2-4 spaţii în tigaie şi sparge ouăle în acestea. Prăjeşte-le până când albuşurile s-au stabilizat, apoi sparge gălbenuşurile. Presara deasupra boiaua şi pătrunjelul şi serveşte mâncarea direct din tigaie.
Mic dejun cu cartofi si oua
Pofta buna!