Mic dejun cu legume
PrinteazaUn mic dejun din: paine neagra, cartofi, broccoli, morcov, ardei capia, porumb, mazare, cas de vaca, rosii cherry, salata verde, sare, piper, cimbru, nuca, usturoi.
Ingrediente:
- o pâine neagră
- 400 g cartofi
- 300 g broccoli
- un morcov
- un ardei capia
- 100 g porumb din conservă
- 100 g mazăre
- 200 g caş de vacă
- 200 g roşii cherry
- o salată verde
- sare
- piper
- cimbru
- miez de nucă
- usturoi
Mod de preparare:
Cartofii şi morcovul se curăţă de coajă, se taie felii, apoi se fierb în apă cu sare. Broccoli şi mazărea se fierb. Se presară felii de pâine cu cimbru şi caş dat pe râzătoare, se aşază felii de cartofi, morcov şi broccoli. Se presară mazărea şi boabele de porumb, ardei capia cubuleţe.
Roşiile se taie felii subţiri şi se pun peste legume. Se presară sare, piper şi cimbru după gust, se aşază feliile de pâine pe o tavă şi se introduc în cuptorul încins pentru zece minute.
Se scoate tava, se presară legumele cu salată verde tăiată fâşii, caş dat pe râzătoare şi se introduc în cuptor pentru încă cinci minute. Peste legume se mai poate presăra miez de nucă tocat sau felii subţiri de usturoi.
Pofta buna!