Mic dejun englezesc cu bacon, ciuperci si carnati de porc
PrinteazaMic dejun englezesc cu bacon, ciuperci si carnati de porc din: bacon, ciuperci, rosii cherry, paine integrala, oua, otet de mere, suc de portocale si afine.
Ingrediente:
- felii de bacon cu putina grasime
- 4 ciuperci champignon
- 12-16 rosii cherry
- 6 lingurite ulei de masline
- 2 felii de graham sau paine integrala, taiate pe diagonala
- 2 carnati de porc, de buna calitate, cu putina grasime
- 2 oua
- cateva picaturi otet de mere
- 2 pahare a cate 100 ml de suc proaspat de portocala, plus 1 portocala, taiata in sferturi
- 1 mana de afine proaspete
Mod de preparare:
Asaza baconul, ciupercile şi roşiile într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Unge pălăriile ciupercilor cu 3 linguriţe de ulei şi ambele părţi ale feliilor de pâine cu restul de ulei. Pune totul deoparte. Incinge grillul cuptorului. Pune cârnaţii pe o altă tavă, mică, tapetată cu folie de aluminiu (în cazul cârnaţilor de calitate e bine să nu-i înţepi, pentru că îşi vor pierde din suculenţă).
Dă-i sub grill aproximativ 10 minute, până se pătrund, întorcându-i din când în când. 2 între timp, umple pe trei sferturi cu apă o cratiţă mică şi una largă şi adâncă. Dă-le pe amândouă în clocot. Scufundă un ou în cratiţa mică timp de 30 de secunde. Sparge-l într-o ceaşcă. Adaugă oţetul în cratiţa mare şi, folosind un tel, agită apa pentru a crea un vârtej.
Scoate telul şi varsă încet oul în vârtej, când apa dă iar în clocot, îndepărtează cratiţa de pe foc, acoper-o şi las-o deoparte 3 minute, apoi transferă oul într-un bol cu apă caldă, unde poţi să-l ţii până când găteşti şi celălalt ou; o alternativă este să prepari ambele ouă cu o oră înainte, să le laşi într-un bol cu apă cu gheaţă şi să le reîncălzeşti timp de 1 minut şi jumătate în apă clocotită chiar înainte de a le servi.
Incinge o tigaie-grill. Pune roşiile, baconul şi ciupercile sub grillul cuptorului timp de 3-4 minute, fără să le întorci. în acelaşi timp, aşază feliile de pâine în tigaia-grill şi lasă-le circa 1 minut pe fiecare parte, până devin crocante. Scurge totul pe prosoape de hârtie.
Scoate ouăle cu ajutorul unei spumiere şi lasă-le să se scurgă puţin pe un prosop de hârtie. Aranjează toate ingredientele pe o farfurie. Serveşte cu sucul proaspăt şi cu fructele.
Mic dejun englezesc cu bacon, ciuperci si carnati de porc
Pofta buna!
Mananci un dejun ca asta si nu-ti mai trebuie nimic!