Mic dejun englezesc cu bacon, ciuperci si carnati de porc

Printeaza

Mic dejun englezesc cu bacon, ciuperci si carnati de porc din: bacon, ciuperci, rosii cherry, paine integrala, oua, otet de mere, suc de portocale si afine.

 

Ingrediente:

  • felii de bacon cu putina grasime
  • 4 ciuperci champignon
  • 12-16 rosii cherry
  • 6 lingurite ulei de masline
  • 2 felii de graham sau paine integrala, taiate pe diagonala
  • 2 carnati de porc, de buna calitate, cu putina grasime
  • 2 oua
  • cateva picaturi otet de mere
  • 2 pahare a cate 100 ml de suc proaspat de portocala, plus 1 portocala, taiata in sferturi
  • 1 mana de afine proaspete

 

Mod de preparare:

Asaza baconul, ciupercile şi roşiile într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Unge pălăriile ciupercilor cu 3 linguriţe de ulei şi ambele părţi ale feliilor de pâine cu restul de ulei. Pune totul deoparte. Incinge grillul cuptorului. Pune cârnaţii pe o altă tavă, mică, tapetată cu folie de aluminiu (în cazul cârnaţilor de calitate e bine să nu-i înţepi, pentru că îşi vor pierde din suculenţă).

Dă-i sub grill aproximativ 10 minute, până se pătrund, întorcându-i din când în când. 2 între timp, umple pe trei sferturi cu apă o cratiţă mică şi una largă şi adâncă. Dă-le pe amândouă în clocot. Scufundă un ou în cratiţa mică timp de 30 de secunde. Sparge-l într-o ceaşcă. Adaugă oţetul în cratiţa mare şi, folosind un tel, agită apa pentru a crea un vârtej.

Scoate telul şi varsă încet oul în vârtej, când apa dă iar în clocot, îndepărtează cratiţa de pe foc, acoper-o şi las-o deoparte 3 minute, apoi transferă oul într-un bol cu apă caldă, unde poţi să-l ţii până când găteşti şi celălalt ou; o alternativă este să prepari ambele ouă cu o oră înainte, să le laşi într-un bol cu apă cu gheaţă şi să le reîncălzeşti timp de 1 minut şi jumătate în apă clocotită chiar înainte de a le servi.

Incinge o tigaie-grill. Pune roşiile, baconul şi ciupercile sub grillul cuptorului timp de 3-4 minute, fără să le întorci. în acelaşi timp, aşază feliile de pâine în tigaia-grill şi lasă-le circa 1 minut pe fiecare parte, până devin crocante. Scurge totul pe prosoape de hârtie.

Scoate ouăle cu ajutorul unei spumiere şi lasă-le să se scurgă puţin pe un prosop de hârtie. Aranjează toate ingredientele pe o farfurie. Serveşte cu sucul proaspăt şi cu fructele.

Mic dejun englezesc cu bacon, ciuperci si carnati de porc

Mic_dejun_englezesc_cu_bacon_ciuperci_si_carnati_de_porc

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mananci un dejun ca asta si nu-ti mai trebuie nimic!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.