Mic dejun gratinat cu branza si verdeata
PrinteazaMic dejun gratinat cu branza si verdeata din: cartofi, ulei, ceapa, usturoi, bacon, branza, rosii, patrunjel.
- 900 g cartofi
- 3 linguri ulei
- 3 cepe taiate felii subtiri
- 2 catei usturoi pisati
- 200 g felii bacon, taiat mare
- 100 g branza rasa
- 4 rosii taiate felii
- 3 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul. Se fierb cartofii timp de cca. 8 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se rad. Se caleste ceapa, se adauga usturoiul si baconul si se mai lasa inca 2 minute. Se asezoneaza, se pune peste cartofi amestecul cu ceapa, apoi se adauga branza si se amesteca.
Se pune totul intr-o tigaie si se inabuse la o temperatura medie timp de 10 minute.
Se pune amestecul intr-o forma termorezistenta, care a fost unsa, apoi se pun deasupra rosiile.
Se amesteca restul de ulei cu patrunjelul verde si se stropesc rosiile. Se da la cuptor cca. 20 de minute.
Pofta buna!