Mic dejun gratinat
PrinteazaMic dejun gratinat din: cartofi, ulei, ceapa, usturoi, bacon, branza, rosii, patrunjel.
- 900 g cartofi
- 3 linguri ulei
- 3 cepe taiate felii subtiri
- 2 catei usturoi pisati
- 200 g felii bacon, taiat mare
- 100 g branza rasa
- 4 rosii taiate felii
- 3 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul. Se fierb cartofii timp de circa 8 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se rad. Se caleste ceapa, se adauga usturoiul si baconul si se mai lasa inca 2 minute. Se asezoneaza.
Se pune peste cartofi amestecul cu ceapa, apoi se adauga branza si se amesteca. Se pune totul intr-o tigaie si se inabuse la o temperatura medie timp de 10 minute.
Se pune amestecul intr-o forma termorezistenta, care a fost unsa, apoi se pun deasupra rosiile. Se amesteca restul de ulei cu patrunjelul verde si se stropesc rosiile. Se da la cuptor cca. 20 de minute.
Se serveste cald.
Pofta buna!