Mic dejun grecesc cu oua, branza si bacon
PrinteazaMic dejun grecesc cu oua, branza si bacon din: oua, unt, sare, felii subţiri de bacon, măsline verzi, brânză de oaie sau de capră, roşii sau ardei graşi.
Ingrediente:
- 4 ouă proaspete
- 1/2 linguriţă unt
- sare
- 150 g felii subţiri de bacon
- măsline verzi
- 50 g brânză de oaie sau de capră
- 2 roşii sau ardei graşi
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare împreună cu sarea, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu puţin unt, aşezi cu linguriţa „nouraşi de bezea”, în mijlocul cărora pui cu atenţie gălbenuşurile.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), pentru 10 minute, până devin aurii.
Impleteşti şunca aşa cum se împletesc coşurile şi o coci în cuptor sau în tigaie. Ca să nu se desfacă, poţi să prinzi capetele cu scobitori. Serveşti cu pâine neagră şi cu măsline, brânză şi roşii.
Mic dejun grecesc cu oua, branza si bacon
Pofta buna!