Mic dejun taranesc cu oua si carnati
PrinteazaMic dejun taranesc cu oua si carnati din: cartofi, rosii, ardei, kaizer, carnati, ceapa, oua, lapte, ceapa verde, sare.
- 500 g cartofi
- 2 roşii
- 2 ardei
- 100 gkaizer
- 150g cârnaţi
- 1 ceapă
- 4 ouă
- lapte
- ceapă verde
- sare
Mod de preparare:
Se taie cuburi mici kaizerul şi cârnatul şi se prăjesc în puţii ulei, împreună cu ceapa tăiată mărunt.
Separat, se fierb cartofii, se curăţă, se taie cuburi şi se adaugă la cârnaţi. Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Când cartofii sunt aproape fierţi, se adaugă roşiile curăţate şi tăiate sferturi şi ardeii tăiaţi felii.
Se bat bine ouăle cu laptele, se sărează, apoi se toarnă peste ingredientele din cratiţă. Se prăjeşte uşor, fără să se amestece. Când este gata, se presară cu puţină ceapă verde si se taie felii.
Pofta buna!