Mic dejun voinicesc
PrinteazaMic dejun voinicesc din: salata, lamaie, rosii, ulei, paine, branza de capra sau mozzarella, masline, ardei, sare, piper.
- 1 salată verde
- 1 lămâie
- 2 roşii de dimensiune medie
- 30 ml ulei de măsline extra virgin Monini
- 6 felii de pâine toast integral sau graham
- 6 rondele de brânză de capră sau mozzarella
- opţional, câteva felii de măsline şi fâşii de ardei, pentru decor
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Speli salata frunză cu frunză şi o tai în fâşii subţiri. într-un bol, amesteci salata cu sare, puţin piper, zeamă de lămâie şi uleiul de de măsline Monini.
Tai în sferturi feliile de pâine şi aşezi pe ele brânză. Le aşezi în tavă, pe hârtie de copt şi le coci timp de 8-10 minute. Cel mai bine e să pregăteşti gustarea cu mozzarella, ca să se topească şi să fie cât mai apetisante. Decorezi feliile cu rondele de măsline şi fâşii de ardei. Cu imaginaţie, poţi să faci chipuri vesele, cu ochi din rondele de măsline şi guriţă din fâşii de ardei. Peste salată, pui rondele de roşii şi sendvişurile calde. Imediat ce ai terminat de aranjat, chemi voinicul la masă, ca să poată servi preparatul călduţ.
Poftă bună şi o zi voinicească!
Pofta buna!