Mici de casa in sos picant

Printeaza

O reteta de mici de casa in sos picant din: carne tocata, ou, ceapa, usturoi, cartofi, paine, lapte, patrunjel, sare, piper, ulei, pesmet, rosii, chili si zahar.

Ingrediente:Mici de casa in sos picant

  • 400 g carne tocată
  • un ou
  • o legătură ceapă
  • un fir us­turoi
  • un cartof
  • 2 felii pâine
  • 100 ml lapte
  • o legătură mărar
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • 200 g pesmet

Pentru sos: 

  • 6 roşii
  • o lingu­riţă chili
  • o lingură zahăr

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa şi usturoiul şi se călesc împreună cu verdeaţa mărunţită. Se lasă 2-3 minute, cât să se înmoaie. Pâinea se înmoaie în lapte. Se curăţă cartoful, se dă pe râzătoare, se stoarce şi se amestecă cu carnea tocată, ceapa, usturoiul, verdeaţa, oul, pâinea, sarea şi piperul.

Se încorporează toate şi se formează micii. Se dau prin pesmet şi se prăjesc. Se opăresc roşiile, se pa­sează şi se fierb la foc mediu cu sare, chili şi zahăr. Sosul se serveşte cu micii de casă.

Mici de casa in sos picant

Mici de casa in sos picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.