Mici de casa in sos picant
PrinteazaO reteta de mici de casa in sos picant din: carne tocata, ou, ceapa, usturoi, cartofi, paine, lapte, patrunjel, sare, piper, ulei, pesmet, rosii, chili si zahar.
- 400 g carne tocată
- un ou
- o legătură ceapă
- un fir usturoi
- un cartof
- 2 felii pâine
- 100 ml lapte
- o legătură mărar
- o legătură pătrunjel
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
- 200 g pesmet
Pentru sos:
- 6 roşii
- o linguriţă chili
- o lingură zahăr
Mod de preparare:
Se taie ceapa şi usturoiul şi se călesc împreună cu verdeaţa mărunţită. Se lasă 2-3 minute, cât să se înmoaie. Pâinea se înmoaie în lapte. Se curăţă cartoful, se dă pe râzătoare, se stoarce şi se amestecă cu carnea tocată, ceapa, usturoiul, verdeaţa, oul, pâinea, sarea şi piperul.
Se încorporează toate şi se formează micii. Se dau prin pesmet şi se prăjesc. Se opăresc roşiile, se pasează şi se fierb la foc mediu cu sare, chili şi zahăr. Sosul se serveşte cu micii de casă.
Mici de casa in sos picant
Pofta buna!