Mititei romanesti din: carne, slanina, usturoi, bicarbonat de sodiu, apa, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne 30 g slănină 4-5 căţei de usturoi ½ linguriţă bicarbonat de sodiu 4-5 linguri apă sare piper negru și roșu măcinat Mod de preparare: Carnea se taie bucăţele cîte 30-50 g, se sărează, se lasă într-un vas la […]
Mici (mititei) la gratar
PrinteazaMici (mititei) la gratar din: carne de vaca, seu, seminte de ienibahar, usturoi, chimen, zeama de carne, sare.
Micii au fost serviti initial ca un aliment ieftin si usor de pregatit pentru muncitorii din orasele industriale din Romania. Cu timpul, acestia au devenit un element esential al bucatariei traditionale romanesti si s-au raspandit in intreaga tara.
In zilele noastre, micii sunt considerati un simbol al identitatii culturale si culinare a Romaniei si se pot gasi in restaurante si tarabe de street food in intreaga tara.
Ei continua sa fie un aliment popular si iubit, atat in Romania cat si in afara tarii, si sunt serviti cu mare placere de catre toti cei care iubesc mancarea traditionala si savoarea autentica.
- 500 g carne de vaca de la ceafa
- 500 g carne de vaca de la pulpa
- 200 g seu
- 1 lingura cu seminte de ienibahar
- 4-6 catei de usturoi
- 1 lingură cu chimen
- 500 ml zeama de carne
- 1 lingurita cu sare
Mod de preparare:
Spalati carnea, stergeti-o cu prosop curat sau cu servetele de hartie, taiati-o romburi sau felii si treceti-o prin masina de tocat.
Dupa carne, tocati seul. Amestecati cele doua tocaturi, framantati cu o lingurita de sare pana cand amestecul este omogen si seul nu se mai vede; puneti tocatura in tifon si asezati-o in frigider pentru 5-6 ore (sau puneti carnea in congelator pentru 60 minute ca sa se fragezeasca).
Faceti un mujdei concentrat din cativa catei de usturoi mai mari, amestecati cu supa de carne putin calduta; puneti chimenul si ienibaharul, pisate peste pasta de carne (pe care o puneti intr-o cratita cu gura larga), framantati cu mana turnand cate putina supa, pentru a obtine o pasta omogena.
Faceti mici, modeland cu mana umeda bucati potrivite de carne, puneti la fript pe gratarul incins.
Intoarceti micii des cat timp se frig; ca sa ramana zemosi stropiti-i cu supa sau cu apa calda.
Serviti micii cu garnitura de cartofi prajiti langa mustar sau salata de sfecla, cu paine de casa.
Mititei la gratar
Pofta buna!
poate iti place si:
Mititei romanesti
Mititei la gratar
Mititei la gratar din: carne tocata de vita, carne tocata de oaie, apa, bicarbonat, usturoi, vinete, ardei capia, oregano, piper, sare. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 200 g carne tocată de oaie 3-4 linguri apă 1 praf bicarbonat 4 căţei usturoi 2 vinete 2-3 ardei capia cimbru oregano piper sare Mod de preparare: Se amestecă cele două tipuri de […]
Pofta buna!
Foarte buni micii, mi-ai facut pofta!