1 varf de cutit bicarbonat sau 1/2 pahar apa minerala
2 linguri ulei
cimbru si piper dupa gust
un praf de sare
Mod de preparare:
Se curata usturoiul, se zdrobeste si se amesteca cu 2 linguri de apa. Se spala carnea de oaie, se lasa la scurs, apoi se curata de pielite si se taie in cuburi.
Se trece carnea de oaie si de vita de 3-4 ori prin masina de tocat si se amesteca impreuna cu bicarbonatul, sucul strecurat de la usturoi, cimbrul, sarea si piperul dupa gust.
Se omogenizeaza compozitia si se pune la rece pentru 3-4 ore. Cu mainile umezite, se ia cate o lingura de amestec si se formeaza mititeii de oaie.
Se incinge gratarul si se frig mititeii de oaie uniform pe toate partile.
Mititei (mici) din: carne, seu de vita, bicarbonat, piper, usturoi, sare, maghiran, boia, cimbru. Ingrediente: 1 kg carne (amestec de porc, vită şi oaie sau batal, in părţi egale) 50-100 g seu de vită 1/2 linguriţă bicarbonat piper măcinat 10-12 căţei de usturoi sare opţional: maghiran, boia de ardei, cimbru Mod de preparare: Carnea şi […]
5 Retete de MICI pentru Gratar: Mici cu cimbru si ienibahar Mici cu cimbru si ienibahar din: carne de porc (ceafă), carne de vită (pulpă), seu de oaie, usturoi, cimbru, sare, piper, boabe ienibahar, bicarbonat. Ingrediente: 1 kg carne de porc (ceafă) 1 kg carne de vită (pulpă) 125 g seu de oaie 10 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru sare […]
Reteta mici de casa din: carne de vita, carne de porc, ardei, usturoi, bicarbonat, patrunjel, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită (de la ceafă) 500 g carne de porc 5 căţei de usturoi 1 ardei iute 2 linguri bicarbonat 1 legătură pătrunjel verde 50 g cimbru uscat sare piper Mod de preparare: […]
1 kg fleică de porc
300 g carne oaie
300 g grăsime
30 g usturoi
2 lingurițe cimbru măcinat
1,5 linguriță boia dulce
1,5 linguriță boia iute
2 lingurițe bicarbonat de sodiu
500 ml seu de oaie (se poate folosi la fel de bine supă de oase sau apă minerală)
Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Carne de oaie, carnea de porc și grăsimea se toacă la mașina de tocat de două ori. Usturoiul se curăță și se pisează, apoi se freacă cu o linguriță de sare. Boia se amestecă cu puțină apă, să aibă o textură mai lichidă.
Peste carnea tocată se adaugă cimbrul, bicarbonatul, sarea, piperul, pasta de boia și usturoiul. Se frământă bine adăugând supă de oase sau serul de oaie. Se frământă până se încorporează tot lichidul și se mai frământă încă 10 minute. Se lasă la odihnă în frigider cel puțin 12 ore, apoi se modelează și se pun pe grătar.
Buna .Sunt Simona si locuiesc in Iraq unde am un mic restaurant .Foarte multi romanii ma intreaba de pasta de mici ,am incercat sa fac dupa retetele gasite pe Google dar nu ies ca la noi in tara ,au o textura mai mult de chiftea ..la gust sunt buni dar parca nu sunt asa suculenti ca la noi …as vrea sa va rog sa imi dati un sfat sau o reteta ,stiu ca unii isi protejeaza retetele dar chiar nu stiu ce varianta sa mai incerc ,aici nu se gaseste carne de porc deci singura varianta ar fi vita oaie.
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Pai eu vreau doar cu carne de oaie
Eu fac asa micii, din carne de porc si oaie:
1 kg fleică de porc
300 g carne oaie
300 g grăsime
30 g usturoi
2 lingurițe cimbru măcinat
1,5 linguriță boia dulce
1,5 linguriță boia iute
2 lingurițe bicarbonat de sodiu
500 ml seu de oaie (se poate folosi la fel de bine supă de oase sau apă minerală)
Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Carne de oaie, carnea de porc și grăsimea se toacă la mașina de tocat de două ori. Usturoiul se curăță și se pisează, apoi se freacă cu o linguriță de sare. Boia se amestecă cu puțină apă, să aibă o textură mai lichidă.
Peste carnea tocată se adaugă cimbrul, bicarbonatul, sarea, piperul, pasta de boia și usturoiul. Se frământă bine adăugând supă de oase sau serul de oaie. Se frământă până se încorporează tot lichidul și se mai frământă încă 10 minute. Se lasă la odihnă în frigider cel puțin 12 ore, apoi se modelează și se pun pe grătar.
Buna .Sunt Simona si locuiesc in Iraq unde am un mic restaurant .Foarte multi romanii ma intreaba de pasta de mici ,am incercat sa fac dupa retetele gasite pe Google dar nu ies ca la noi in tara ,au o textura mai mult de chiftea ..la gust sunt buni dar parca nu sunt asa suculenti ca la noi …as vrea sa va rog sa imi dati un sfat sau o reteta ,stiu ca unii isi protejeaza retetele dar chiar nu stiu ce varianta sa mai incerc ,aici nu se gaseste carne de porc deci singura varianta ar fi vita oaie.