Mici romanesti

Printeaza

Mici romanesti din: piept de vita, pulpa de oaie, piept de porc, supa de oase, usturoi, boia, cimbru, piper, bicarbonat si sare.

 

Există multe poveşti cu privire la originea micilor. Ba că sunt veniţi din Turcia, ba că vin de peste Dunăre, de la sârbi. Alţii spun că sunt greceşti sau bulgăreşti sau cum că de la Viena sunt aduşi.

Nu ne ocupăm acum şi aici de originea micilor, oricum nu cred că am scoate-o la capăt.

Cert este că în toate ţările mai sus pomenite găsim mititeii sub o denumire sau alta, în aproximativ aceeaşi formă şi cu multe ingrediente comune. In varianta românească, pentru circa 20-25 de mici avem nevoie de:

Ingrediente:

  • 500 g piept de vita
  • 400 g pulpa de oaie
  • 200 g piept de porc
  • 250 ml supa de oase
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingurita piper proaspat macinat
  • 1 lingurita rasa bicarbonat stins cu 2-3 picaturi otet
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe, tendoane şi zgârciuri, tăiaţi-o în bucăţi şi treceţi-o de 2-3 ori prin maşina de tocat cu sita cea mai deasă.

Puneţi carnea tocată într-un castron, adăugati cimbrul, piperul, boiaua de ardei, bicarbonatul stins şi usturoiul bine pisat, cu o linguriţă de sare grunjoasă.

Puneţi apoi supa de oase, puţin câte puţin, în timp ce amestecaţi bine com­poziţia.

Frământaţi bine carnea tocată, astfel încât să obţineţi o pastă de mici cât mai omogenă, după care acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la frigider de pe o zi pe alta.

După cel puţin 24 de ore, frămâtaţi din nou pasta de mici şi mai potriviţi-o de sare şi piper dacă este cazul.

Cu palmele umezite formaţi micii şi puneţi-i pe grătarul încins.

Frigeţi-i la foc potrivit spre mare, până când se pătrund bine şi se rumenesc pe toate părţile.

Serviţi micii fierbinţi, cu muştar şi neapărat o bere rece.

Mici româneşti

Mici_Romanesti

 

Pofta buna!

Reteta mici de casa

Reteta mici de casa din: carne de vita, carne de porc, ardei, usturoi, bicarbonat, patrunjel, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită (de la ceafă) 500 g carne de porc 5 căţei de usturoi 1 ardei iute 2 linguri bicarbonat 1 legătură pătrunjel verde 50 g cimbru uscat sare piper Mod de preparare: […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • mici romanesti
  • reteta de mici romanesti
  • reteta mici romanesti
  • mititei romanesti
  • pasta de mici
  • retete de mici romanesti
  • reteta de mici
  • retete de mici
  • prepararea micilor
  • retete mici romanesti

7 comentarii

  1. Sunt buni rau, nu prea multi ca nu e bine …

  2. SI eu mai dau in vant dupa micii romanesti, si nu inteleg de ce nu ii promovam, tot vad articole de genul cat de rai sunt acesti mici … pur si simplu nu inteleg

  3. Nu e nimic de inteles

  4. Mie una imi plac micii nostru, si stiuc a nu sunt ei chiar asa de sanatosi, dar mai mananc cateodata cate un mic

  5. Ma dau in vant dupa mititeii romanesti 🙂

  6. Mi-ai facut pofta de o portie de mici

  7. “Curăţaţi carnea de pieliţe, tendoane şi zgârciuri” singurele alimente care au un pic de colagen si voi le scoateti… generatie atomica , mai intrebati de ce va dor incheieturile de la 30 de ani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.