Midii cu bere
PrinteazaMidii cu bere din: midii, telina apio, morcovi, praz, ceapa, unt, bere, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg midii
- 4 tije de ţelină verde (apio)
- 3 morcovi
- 1 praz
- 1 ceapă
- unt pentru prăjit
- 330 ml bere belgiană
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Midiile se perie sub jet de apă, se curăţă şi se aruncă toate cele care sunt deschise sau lovite.
Legumele se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ceapa se curăţă şi se taie cubuleţe, apoi se căleşte în unt până devine sticloasă.
Se adaugă legumele şi se prăjesc încă circa 5 minute.
Se toarnă pe deasupra berea, se aduce la punctul de fierbere şi se adaugă midiile.
Acestea se clocotesc sub capac timp de 5 minute, între timp se agită cratiţa, pentru ca midiile să se deschidă.
Se aranjează pe farfurii, iar cele rămase închise se aruncă. Zeama se asezonează cu sare şi cu piper.
Midii cu bere
Pofta buna!