Midii cu bere

Printeaza

Midii cu bere din: midii, telina apio, morcovi, praz, ceapa, unt, bere, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 kg midii
  • 4 tije de ţelină verde (apio)
  • 3 morcovi
  • 1 praz
  • 1 ceapă
  • unt pentru prăjit
  • 330 ml bere belgiană
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Midiile se perie sub jet de apă, se curăţă şi se aruncă toate cele care sunt deschise sau lovite.

Legumele se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ceapa se curăţă şi se taie cubuleţe, apoi se căleşte în unt până devine sticloasă.

Se adaugă legumele şi se prăjesc încă circa 5 minute.

Se toarnă pe deasupra berea, se aduce la punctul de fierbere şi se adaugă midiile.

Acestea se clocotesc sub capac timp de 5 minute, între timp se agită cratiţa, pentru ca midiile să se deschidă.

Se aranjează pe farfurii, iar cele rămase închise se aruncă. Zeama se asezonează cu sare şi cu piper.

 

Midii cu bere

Midii cu bere

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.