Midii cu sos de vin din: midii, usturoi, ulei de masline, vin alb sec, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper. Acest fel de mâncare este perfect pentru o cină specială sau o ocazie festivă, fiind apreciat de iubitorii de fructe de mare. Ingrediente: 1 kg midii proaspete 2 căței de usturoi, tocați mărunt 1 […]
Midii cu busuioc
PrinteazaMidii cu busuioc din: midii, ulei, ceapa, usturoi, iarba de lamaie, chili, vin alb, sos de peste, busuioc.
- 1 kg midii mici
- 1 lingură ulei
- 1 ceapă
- 4 căţei de usturoi
- 2 fire iarbă de lămâie
- 1-2 linguriţe chili roşii
- 250 ml vin alb
- 1 lingură sos de peşte
- 16 frunze busuioc thailandez
Mod de preparare:
Se curăţă scoicile şi se înlătură barba. Scoicile deschise se aruncă. Se fierb scoicile 10 minute în apă, se lasă la scurs şi se desfac.
Se înlătură scoicile care nu s-au deschis.
Se curăţă ceapa şi usturoiul, şi se mărunţesc. Se taie şi iarba de lămâie mărunt.
Chilli se taie în jumătate, se înlătură cotorul si seminţele, se spală şi se taie mărunt.
Se încinge ulei într-un wok. Se adaugă ceapa, usturoiul, iarba de lămâie şi chili.
Se prăjesc cca 5 minute la foc mediu împreună, amestecând continuu.
Se adaugă vinul şi sosul de peşte şi se fierbe 3 minute.
Se adaugă scoicile, ingredientele se amestecă bine si se lasă 3-5 minute la fiert sub capac la foc rţiic.
Inainte de servire se presară cu busuioc thailandez si se serveste cu orez înăbuşit.
Midii cu busuioc
Pofta buna!
poate iti place si:
Midii în sos de vin și usturoi
Midii în sos de vin și usturoi din: midii, usturoi, vin alb sec, ulei de masline, patrunjel, suc de lamaie, paine proaspata. Este o rețetă apreciată de iubitorii de fructe de mare și poate fi servită în orice ocazie specială sau simplu pentru a vă răsfăța papilele gustative. Ingrediente: 1 kg midii proaspete 4 căței […]
Pofta buna!