Midii cu cartofi prajiti

Printeaza

Midii cu cartofi prajiti din: salote, usturoi, unt, midii, patrunjel, boabe de piper negru, vin alb sec si cartofi prajiti.

Ingrediente:

  • 2 salote sau cepe mici, tocate marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 50 g unt
  • 2 kg de midii proaspete
  • 1 legatura de patrunjel, tocata
  • cateva boabe de piper negru
  • 250 ml vin alb sec

pentru servit:

  • cartofi prajiti

 

Mod de preparare:

Se spală şi se freacă bine midiile. Se curăţă partea păroasă (barba). Cele care sunt deschise sau sparte, se aruncă.

Se încinge o oală cu capac. Se adaugă untul, şalotele şi usturoiul.

Inainte ca untul să devină maroniu, se adaugă midiile şi jumătate din cantitatea de pătrunjel; se amestecă, apoi se toarnă vinul şi se presară piperul.

Se pune capacul şi se lasă să fiarbă câteva minute. Când midiile s-au deschis, se iau de pe foc.

Se presară cu pătrunjelul rămas şi se servesc cu cartofi prăjiţi.

Midii cu cartofi prajiti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.