Midii cu cartofi prajiti
PrinteazaMidii cu cartofi prajiti din: salote, usturoi, unt, midii, patrunjel, boabe de piper negru, vin alb sec si cartofi prajiti.
Ingrediente:
- 2 salote sau cepe mici, tocate marunt
- 2 catei de usturoi, tocati
- 50 g unt
- 2 kg de midii proaspete
- 1 legatura de patrunjel, tocata
- cateva boabe de piper negru
- 250 ml vin alb sec
pentru servit:
- cartofi prajiti
Mod de preparare:
Se spală şi se freacă bine midiile. Se curăţă partea păroasă (barba). Cele care sunt deschise sau sparte, se aruncă.
Se încinge o oală cu capac. Se adaugă untul, şalotele şi usturoiul.
Inainte ca untul să devină maroniu, se adaugă midiile şi jumătate din cantitatea de pătrunjel; se amestecă, apoi se toarnă vinul şi se presară piperul.
Se pune capacul şi se lasă să fiarbă câteva minute. Când midiile s-au deschis, se iau de pe foc.
Se presară cu pătrunjelul rămas şi se servesc cu cartofi prăjiţi.
Midii cu cartofi prajiti
Pofta buna!