Midii cu ceapa
PrinteazaO reteta simpla si savuroasa de midii cu ceapa din: ulei de masline, esalote, usturoi, morcov, vin alb, midii, patrunjel, lamaie, piper, sare si paine.
- 60 ml ulei de masline
- 2 esalote
- 5 catei de usturoi
- 1 morcov
- 200 ml vin alb
- 300 g midii curatate congelate
- 1 legatura patrunjel
- 1 lamaie
- piper negru macinat
- sare
- paine bagheta
Mod de preparare:
Se încinge uleiul, se călesc ceapa şi usturoiul tocate, apoi se adaugă morcovul tăiat felii şi se prăjesc. Se adaugă un pahar cu vin şi apă sau supă; se dă în clocot.
In final se adaugă midiile şi pătrunjelul, sare şi piper şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 3 min. Se servesc cu baghetă şi lămâie.
Midii cu ceapa
Pofta buna!