Midii cu arpagic
PrinteazaMidii cu arpagic din: usturoi, arpagic, sare, piper negru, chorizo, unt, vin alb, naut, spanac, midii si patrunjel.
- 3 catei de usturoi
- 1 arpagic mare
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper negru
- chorizo
- 3/4 pachet unt
- 3/4 ceasca vin alb sec
- năut
- 3 cesti spanac proaspăt
- midii
- 2 linguri arpagic proaspat
- 2 linguri patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Se topeşte 1/4 pachet de unt într-o cratiţă mare la foc mediu. Se adauga 2 catei de usturoi tocati, arpagicul, sare, piper si chorizo gateste aproximativ 5 minute. Se adăugaţi 1/4 ceasca de vin alb, năut şi spanac, se gateste aproximativ 3 minute.
Într-o altă cratiţă mare, se topeste restul de unt, restul de vin. Se adauga midiile şi usturoiul ramas, se acoperă şi se lasa la fiert aproximativ 5-8 minute. Se amesteca apoi midiile fierte cu untul, arpagicul si chorizo.
Se pune in boluri, se decoreaza cu arpagic şi pătrunjel proaspăt.
Pofta buna!