Midii cu fenicul si tomate
PrinteazaMidii cu fenicul si tomate din: midii, fenicul, tomate, ulei, usturoi, masline negre, ierburi de Provence, sare, piper.
- 400 g midii decorticate congelate
- 2 bulbi mari de fenicul
- 6 tomate
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 8 măsline negre
- ierburi de Provence
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi bulbii de fenicul, fierbeţi-i într-o cratiţă cu apă clocotită sărată timp de 20 de minute.
Curăţaţi si tăiati fin usturoiul. Tăiaţi tomatele cuburi. Incălziţi uleiul într-o tigaie adâncă, adăugaţi usturoiul, midiile şi cuburile de tomate, perpeliţi rapid, apoi încorporaţi măslinele, ierburile de Provence, puţină sare şi piper.
Lăsaţi 10 minute la foc moderat. Tăiati felii fine feniculul, adăugaţi-le în sos şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit încă 10 minute.
Pofta buna!