Midii cu ghimbir si ardei iute
PrinteazaMidii cu ghimbir si ardei iute din: midii, ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei iute, boabe de mustar, turmeric, chimion, coriandru si lapte de cocos.
- 1 kg de midii proaspete
- ulei de floarea soarelui, pentru prajit
- 1 ceapa, tocata
- 1 bucata de ghimbir de 3-4 cm, rasa
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 ardei iuti verzi, tocati
- 1 lingurita boabe de mustar
- 1/2 lingurita de turmeric macinat
- 2 lingurite de chimion macinat
- 2 lingurite de coriandru macinat
- 400 ml lapte de cocos din conserva
- fire de coriandru proaspat si felii de lime, pentru servit
Mod de preparare:
Curăţă bine midiile de mustăţi, apoi spală-leîn apă rece. Repetă până când apa devine limpede. Aruncă midiile sparte şi pe cele care nu se închid după ce le-ai lovit uşor. Incinge puţin ulei într-o cratiţă şi sotează ceapa, până când se înmoaie şi se rumeneşte uşor. Adaugă peste ea ardeii iuţi, ghimbirul, usturoiul, condimentele şi asezonează.
Prăjeşte totul timp de 2-3 minute, până când condimentele îşi eliberează aroma. Toarnă peste ele laptele de cocos şi adu totul la punctul de fierbere. Lasă să clocotească timp de câteva minute şi amestecă bine.
Adaugă midiile, acoperă cratiţă cu un capac, dă focul la maximum şi fierbe totul timp de 3-4 minute, până când se deschid midiile. Presară firele de coriandru şl serveşte cu felii de lime.
Midii cu ghimbir si ardei iute
Pofta buna!