Midii cu legume picante
PrinteazaMidii cu legume picante
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 500 g midii decorticate
- 100 ml ulei de măsline
- 500 ml vin alb
- doi dovlecei
- o vânătă
- doi ardei graşi roşii
- un ardei gras verde
- praz
- un ardei iute
- cimbru uscat
- oţet balsamic
- sare, piper
- suc de lămâie
- sos de soia
Preparare:
Midiile se pun la fiert împreună cu jumătate din vinul alb, două căni de apă, sarea, piperul şi o lingură de oţet balsamic. Când sunt fierte se lasă înitr-o strecurătoare şi se acoperă cu un capac.
Se curăţă un fir de praz, se taie mărumt şi se pune într-un castron.
Dovleceii şi vânătă se spală, se taie în cubuleţe şi se aşază într-un castron împreună cu ciupercile curăţate de pieliţă şi tăiate felii.
Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în cubuleţe. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă prazul şi se căleşte până când devine sticlos
Se pun ardeii, dovleceii şi vânătă, se călesc timp de câteva minute şi se adaugă restul legumelor.
Se toarnă vinul rămas, se condimentează, se adaugă jumătate de cană de apă şi se lasă să fiarbă. Se pun midiile, cimbrul şi se mai fierbe încă cinci minute.
Midii cu legume picante
Pofta buna!