Midii cu orez basmati
PrinteazaMidii cu orez basmati din: midii, orez basmati, lamai verzi, ulei, sos de soia, sos Tabasco, ardei gras, sare, piper.
- 250 g midii curăţate de cochilii si impurităţi (se pot folosi si midii congelate)
- 50 g orez basmati
- 2 lămâi verzi
- 50 ml ulei
- 1 lingură sos de soia
- 1 vârf de linguriţă sos Tabasco
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ardeii graşi şi se taie cubuleţe. Se stoarce sucul de la 1 lămâie.
Se spală bine midiile şi se pun la prăjit în ulei cu 2-3 linguri de apă; după 3 min. se adaugă în tigaie ardeiul gras cubuleţe şi zeama de la 1 lămâie.
După alte 2 min. la foc mic, se pune sosul de soia, sosul Tabasco, sare şi piper, 200 ml apă fierbinte şi se fierbe până se îngroaşă sosul.
Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă 1/2 de lămâie tăiată cubuleţe. Orezul basmati se fierbe separat în 1l de apă cu un vârf de cuţit de sare.
Midiile se servesc alături de orezul cald, totul stropit cu sosul de lămâi verzi.
Pofta buna!