Midii cu orez basmati

Printeaza

Midii cu orez basmati din: midii, orez basmati, lamai verzi, ulei, sos de soia, sos Tabasco, ardei gras, sare, piper.

Ingrediente:Midii cu orez basmati

  • 250 g midii curăţate de cochilii si impurităţi (se pot folosi si midii congelate)
  • 50 g orez basmati
  • 2 lămâi verzi
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 vârf de linguriţă sos Tabasco
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă ardeii graşi şi se taie cubuleţe. Se stoarce sucul de la 1 lămâie.

Se spală bine midiile şi se pun la prăjit în ulei cu 2-3 linguri de apă; după 3 min. se adaugă în tigaie ardeiul gras cubuleţe şi zeama de la 1 lămâie.

După alte 2 min. la foc mic, se pune sosul de soia, sosul Tabasco, sare şi piper, 200 ml apă fierbinte şi se fierbe până se îngroaşă sosul.

Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă 1/2 de lămâie tăiată cubuleţe. Orezul basmati se fierbe separat în 1l de apă cu un vârf de cuţit de sare.

Midiile se servesc alături de orezul cald, totul stropit cu sosul de lămâi verzi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.