Midii cu paste si sos
PrinteazaMidii cu paste si sos din: midii, ceapa, ulei, vin, ciuperci, ardei iute, usturoi, patrunjel, paste scoici, sare, piper.
- 800 g midii
- 2 cepe
- 4 linguri ulei
- 170 ml vin alb
- 150 g ciuperci Champignon
- 2 ardei iuti tocati
- 2 catei de usturoi
- 4 fire patrunjel
- 500 g paste scoici
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală midiile cu o perie, îndepărtând resturile de nisip şi „bărbile”. Se îndepărtează eventualele exemplare deschise. Restul se aşază într-o oală; se adaugă ceapa curăţată, 2 linguri de ulei şi vinul; se fierb cca 7 min.
Se scurg midiile şi se păstrează zeama. Se îndepărtează midiile care nu s-au deschis la fiert. Restul se păstrează la cald. Se fierb pastele al dente, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se adaugă 2 linguri de ulei şi pătrunjelul; se păstrează la cald.
Se curăţă restul de ceapă, se toacă şi se căleşte în ulei; se adaugă ciupercile, ardeiul iute, usturoiul tocat şi pătrunjelul. Se sărează, se piperează şi se fierb 4 min. Apoi se adaugă supă şi se fierbe la foc iute, până ce lichidul îşi reduce volumul cu o treime. Se adaugă midiile în acest sos şi se repartizează pe farfurii, cu pastele.
Midii cu paste si sos
Pofta buna!
Foarte bine arata 🙂