Midii cu paste si sos

Printeaza

Midii cu paste si sos din: midii, ceapa, ulei, vin, ciuperci, ardei iute, usturoi, patrunjel, paste scoici, sare, piper.

Ingrediente:Midii_cu_paste_si_sos

  • 800 g midii
  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 170 ml vin alb
  • 150 g ciuperci Champignon
  • 2 ardei iuti tocati
  • 2 catei de usturoi
  • 4 fire patrunjel
  • 500 g paste scoici
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală midiile cu o perie, îndepărtând resturile de nisip şi „bărbile”. Se îndepărtează eventualele exemplare deschise. Restul se aşază într-o oală; se adaugă ceapa curăţată, 2 linguri de ulei şi vinul; se fierb cca 7 min.

Se scurg midiile şi se păstrează zeama. Se îndepărtează midiile care nu s-au deschis la fiert. Restul se păstrează la cald. Se fierb pastele al dente, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se adaugă 2 linguri de ulei şi pătrunjelul; se păstrează la cald.

Se curăţă restul de ceapă, se toacă şi se căleşte în ulei; se adaugă ciupercile, ardeiul iute, usturoiul tocat şi pătrunjelul. Se sărează, se piperează şi se fierb 4 min. Apoi se adaugă supă şi se fierbe la foc iute, până ce lichidul îşi reduce volumul cu o treime. Se adaugă midiile în acest sos şi se repartizează pe farfurii, cu pastele.

Midii cu paste si sos

Midii_cu_paste_si_sos

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bine arata 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.