Midii cu peste si mazare

Printeaza

Midii cu peste si mazare din: ulei de floarea soarelui, unt, cod, midii, vin alb, zeama de lamaie, frunze de nasturel.

Ingrediente:Midii_cu_peste_si_mazare

  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui
  • 50 g unt
  • 4 fileuri de limba de mare (calcan, boba de mare, cod)
  • 100 g midii, spalate si curatate de mustari
  • 2 linguri de cidru sau vin alb sec
  • zeama de la 1/2 lamaie, plus sferturi pentru servit
  • 1 mana de frunze de nasturel, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge bine uleiul şi untul într-o tigaie adâncă. Adaugă fileurile de peşte şi găteşte-le 3-4 minute. Intoarce-le cu grijă pe partea cealaltă şi stropeşte-le cu unt topit, care ar trebui să aibă acum culoarea maronie a nucilor.

Dă focul mai mare şi adaugă mazărea, midiile, cidrul sau vinul, zeama de lămâie, sare şi piper. Acoperă-le cu un capac şi lasă-le pe foc 3-4 minute, până când midiile se deschid – aruncă-le pe cele care rămân închise.

Presară deasupra frunze de năsturel şi adu tigaia pe masă, cu bucăţile de lămâie alături.

Midii cu peste si mazare

Midii_cu_peste_si_mazare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.