Midii cu peste si mazare
PrinteazaMidii cu peste si mazare din: ulei de floarea soarelui, unt, cod, midii, vin alb, zeama de lamaie, frunze de nasturel.
- 1 lingurita ulei de floarea soarelui
- 50 g unt
- 4 fileuri de limba de mare (calcan, boba de mare, cod)
- 100 g midii, spalate si curatate de mustari
- 2 linguri de cidru sau vin alb sec
- zeama de la 1/2 lamaie, plus sferturi pentru servit
- 1 mana de frunze de nasturel, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge bine uleiul şi untul într-o tigaie adâncă. Adaugă fileurile de peşte şi găteşte-le 3-4 minute. Intoarce-le cu grijă pe partea cealaltă şi stropeşte-le cu unt topit, care ar trebui să aibă acum culoarea maronie a nucilor.
Dă focul mai mare şi adaugă mazărea, midiile, cidrul sau vinul, zeama de lămâie, sare şi piper. Acoperă-le cu un capac şi lasă-le pe foc 3-4 minute, până când midiile se deschid – aruncă-le pe cele care rămân închise.
Presară deasupra frunze de năsturel şi adu tigaia pe masă, cu bucăţile de lămâie alături.
Midii cu peste si mazare
Pofta buna!