Midii cu pesto si cartofi
PrinteazaMidii cu pesto si cartofi din: cartofi, midii, broccoli, usturoi, unt, vin, lamaie, cascaval, sare, piper, frunza de dafin, otet, marar, sos pesto, rosii.
- 500 g cartofi
- 450 g midii decorticate
- 500 g broccoli
- 4 căţei de usturoi
- 100 g unt
- 300 ml vin alb demisec
- o lămâie
- 200 g caşcaval
- sare
- piper
- o frunză de dafin
- 5 boabe de piper
- oţet balsamic
- mărar
- sos pesto
- roşii cherry
Mod de preparare:
într-o oală se pun la* fiert un litru de apă, vinul alb,, boabele de piper, frunza de dafini şi o linguriţă de oţet balsamic. Se adaugă midiile sipălate şi scurse de apă, se lasă la fiert timp de 10-15 minute, se sscot şi se pun într-o strecurătoare.. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în jumătăţi.
Se fierb în apă cu sare, se scot şi se aşază într-un castron să se răcorească. Broccoli se spală, se rup în bucheţele, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun alături de cartofi. Se unge o tavă cu unt, se pun cartofii, bucheţelele de broccoli, midiile şi feliile de usturoi.
Se presară caşcaval, se pun din loc în loc cubuleţe de unt şi restul de ingrediente. Se presară caşcaval ras şi mărar tocat, se pune iar unt şi se introduce tava în cuptor.
Se lasă în cuptor 15-20 de minute. Se scoate preparatul, ser- vindu-se stropit cu suc de lămâie. Se mai poate adăuga sos pesto şi roşii cherry tăiate în jumătăţi.