Midii cu rosii uscate
PrinteazaMidii cu rosii uscate din: midii, rosii uscate, ierburi de provence, sare, piper, lamaie, ulei.
- 200 g midii
- 100 g rosii uscate conservate in ulei
- 1 lingura amestec de ierburi de Provence
- sare
- piper
- 1 lamaie
- 200 ml ulei
Mod de preparare:
Se curăţă midiile, se freacă cu peria şi se îndepărtează toate exemplarele care nu sunt’ intacte sau sunt deschise. Restul de midii se aşază într-o oală, se acoperă şi se dau în clocot.
Se lasă să fiarbă 5-7 minute, până ce se deschid. Apoi se scurg şi se lasă să se răcească.
Se amestecă midiile cu roşiile tăiate fâşii, ierburi de Provence şi piper. Se rade coaja de lămâie şi se adaugă în vasul cu midii, împreună cu sucul de lămâie.
Se adaugă uleiul şi se pune totul într-un borcan filetat. Se închide ermetic şi se lasă să se marineze la frigider peste noapte. Se serveşte a doua zi, cu pâine.
Pofta buna!