Midii cu sos de patrunjel

Printeaza

Midii cu sos de patrunjel din: scoici decorticate, vin, ulei de masline, patrunjel, rosie, telina, usturoi, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Midii_cu_sos_de_patrunjel

  • 200 g scoici decorticate
  • 50 ml vin alb
  • ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 rosie
  • 1 lingura de telina rasa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pune uleiul de măsline la încins într-o tigaie mai mare si se adaugă ceapa tăiată fin şi felina rasă; După 2-3 min, se adaugă scoicile şi 50 ml vin alb şi se lasă să fiarbă încet timp de 5-7 min; Se adaugă roşia decojită tăiată cubulete mici şi usturoiul zdrobit.

Se amestecă încet cu o spatulă de lemn şi se mai lasă două minute la foc mic;Se presară verdeaţa măruntită şi se opreşte focul. Se pot servi simple sau cu garnitură de paste, orez sau cartofi natur.

Midii cu sos de patrunjel

Midii_cu_sos_de_patrunjel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.