Midii cu sos de patrunjel
PrinteazaMidii cu sos de patrunjel din: scoici decorticate, vin, ulei de masline, patrunjel, rosie, telina, usturoi, ceapa, sare, piper.
- 200 g scoici decorticate
- 50 ml vin alb
- ulei de masline
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 rosie
- 1 lingura de telina rasa
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa mica
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune uleiul de măsline la încins într-o tigaie mai mare si se adaugă ceapa tăiată fin şi felina rasă; După 2-3 min, se adaugă scoicile şi 50 ml vin alb şi se lasă să fiarbă încet timp de 5-7 min; Se adaugă roşia decojită tăiată cubulete mici şi usturoiul zdrobit.
Se amestecă încet cu o spatulă de lemn şi se mai lasă două minute la foc mic;Se presară verdeaţa măruntită şi se opreşte focul. Se pot servi simple sau cu garnitură de paste, orez sau cartofi natur.
Midii cu sos de patrunjel
Pofta buna!