Midii cu sos de rosii
PrinteazaMidii cu sos de rosii din: midii, patrunjel, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, suc de rosii.
- 1,5 kg midii negre
- 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa medie tocata marunt
- 6 catei de usturoi zdrobiti
- 400 g rosii tocate
- 425 g suc de rosii
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se prăjesc ceapa şi usturoiul, amestecând, până se înmoaie ceapa. Se adaugă roşiile, cu suc cu tot, pasta de roşii şi o cană cu apă. Se dă în clocot, se micşorează flacăra şi se fierbe sosul, fără capac, până se îngroaşă puţin.
Intre timp, se spală bine midiile şi se curăţă. Se fierb în apă clocotită cinci minute, acoperite, la foc iute, până se deschid. Se scurg şi se aruncă cele care au rămas închise.
Se adaugă midiile în sosul preparat şi se lasă la foc mic câteva minute. Se servesc presărate cu pătrunjel, alături de pâine proaspată cu coajă crocantă.
Midii cu sos de rosii
Pofta buna!
Ce pofta mi-ai facut 😛