Midii fierte cu aroma de usturoi
PrinteazaMidii fierte cu aroma de usturoi din: midii, vin alb sec, ceapa, frunze de dafin, usturoi, unt, sare grunjoasa, lamaie, piper.
- 30 midii vii
- 1 pahar cu vin alb sec
- 2 cepe
- 2 frunze de dafin
- 6-8 catei de usturoi
- 2 linguri cu unt
- sare grunjoasa
- 1 lamaie
- piper
Mod de preparare:
Spalati midiile si radeti cu lama cutitului nisipul de pe ele, spalati din nou si lasati sa stea in apa rece. Acum valvele scoicilor se deschid usor. Puneti 2 1 de apa sa fiarba intr-o cratita cu gura larga, iar cand da in clocot puneti vinul, dafinul, sare, usturoiul si ceapa tocate, piper boabe si putin unt.
Puneti scoicile in acest amestec si lasati sa fiarba 15 minute. Raciti in zeama in care au fiert, apoi scoateti-le in alt vas, scoateti-le din cochilii, turnati peste ele zeama in care au fiert, zeama de lamaie si putin unt. Treceti midiile in boluri transparente, decorati cu frunze de patrunjel, acoperiti cu lichid si serviti cu paine proaspata.
Midii fierte cu aroma de usturoi
Pofta buna!
Am mancat o data asa ceva, sunt excelente 😉