Midii cu sos de vin din: midii, usturoi, ulei de masline, vin alb sec, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper. Acest fel de mâncare este perfect pentru o cină specială sau o ocazie festivă, fiind apreciat de iubitorii de fructe de mare. Ingrediente: 1 kg midii proaspete 2 căței de usturoi, tocați mărunt 1 […]
Midii cu ghimbir, ardei iute si lapte de cocos
PrinteazaMidii cu ghimbir, ardei iute si lapte de cocos din: usturoi, tulpini de iarbă lămâioasă,ardei iuţi proaspeţi, ghimbir, coriandru proaspăt, ulei de seminţe de susan, sare, piper negru, cepe verzi, lămâi verzi, conservă de lapte de nucă de cocos.
- 2 căţei de usturoi, tăiaţi în felii subţiri
- 3 tulpini de iarbă lămâioasă, fără frunzele exterioare şi feliate mărunt
- 2 ardei iuţi proaspeţi, roşii, verzi sau de ambele culori
- 3 linguri de ghimbir tăiat în felii subţiri
- 2 mâini bune de coriandru proaspăt, zdrobit sau tocat mărunt
- 1 lingură ulei de seminţe de susan
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 5 cepe verzi, tăiate în felii subţiri
- sucul de la 3 lămâi verzi
- 400 ml conservă de lapte de nucă de cocos
Mod de preparare:
Puneţi midiile, alături de câteva linguri de ulei de măsline, într-un wok sau o tigaie foarte mare şi bine încinsă.
Scuturaţi-le bine şi adăugaţi restul ingredientelor, cu excepţia sucului de lămâie şi a laptelui de nucă de cocos.
Continuaţi să le amestecaţi până când midiile se deschid — aruncaţi-le pe cele a căror cochilie a rămas închisă.
Stoarceţi deasupra sucul de lămâie şi turnaţi laptele de nucă de cocos. Aduceţi la punctul de fierbere şi serviţi imediat.
Midii cu ghimbir, ardei iute si lapte de cocos
Pofta buna!
poate iti place si:
Midii in sos de vin
Pofta buna!