Midii in sos de piper
PrinteazaMidii in sos de piper din: midii, patrunjel, usturoi, ulei de masline, paine taraneasca, piper, sare.
- 750 g midii in cochilii
- 4 linguri patrunjel tocat
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 2 linguri ulei de masline
- 6 felii de paine taraneasca, prajite, frecate cu usturoi
- 2 lingurite piper negru macinat
- sare, dupa gust
Mod de preparare:
Puneţi scoicile într-un vas cu multă apă rece şi lăsaţi-le să stea cel puţin 1 oră. Spălaţi-le bine, curăţaţi „bărbile”, aruncaţi scoicile deschise sau cu cochilia crăpată. Incingeţi uleiul într-o tigaie mai mare, prăjiţi ceapa şi usturoiul, amestecând mereu, până când ceapa devine transparentă (4-5 min).
Puneţi sare după gust, adăugaţi midiile şi piperul, puneţi capacul şi lăsaţi să fiarbă la foc mediu, până ce se deschid scoicile (sau majoritatea lor). Scuturaţi frecvent tigaia. Aruncaţi scoicile care nu s-au deschis.
Pregătiţi pâinea prăjită, puneţi câte o felie pe fiecare farfurie, acoperiţi-o cu scoici şi cu sos din tigaie. Serviţi imediat.
Midii in sos de piper
Pofta buna!