Midii in sos de piper

Printeaza

Midii in sos de piper din: midii, patrunjel, usturoi, ulei de masline, paine taraneasca, piper, sare.

Ingrediente:Midii_in_sos_de_piper

  • 750 g midii in cochilii
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 felii de paine taraneasca, prajite, frecate cu usturoi
  • 2 lingurite piper negru macinat
  • sare, dupa gust

 

 

Mod de preparare:

Puneţi scoicile într-un vas cu multă apă rece şi lăsaţi-le să stea cel puţin 1 oră. Spălaţi-le bine, curăţaţi „bărbile”, aruncaţi scoicile deschise sau cu cochilia crăpată. Incingeţi uleiul într-o tigaie mai mare, prăjiţi ceapa şi usturoiul, amestecând mereu, până când ceapa devine transparentă (4-5 min).

Puneţi sare după gust, adăugaţi midiile şi piperul, puneţi capacul şi lăsaţi să fiarbă la foc mediu, până ce se deschid scoicile (sau majoritatea lor). Scuturaţi frecvent tigaia. Aruncaţi scoicile care nu s-au deschis.

Pregătiţi pâinea prăjită, puneţi câte o felie pe fiecare farfurie, acoperiţi-o cu scoici şi cu sos din tigaie. Serviţi imediat.

Midii in sos de piper

Midii_in_sos_de_piper

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.