Midii in whiskey şi sirop de arţar

Printeaza

O reteta delicioasa de midii cu: unt, ceapa esalota, patrunjel, piper, whiskey, sirop de artar.

Ingrediente:

  • un kg de midii
  • 160 g unt
  • 80 g ceapă eşalotă (se poate folosi un amestec de ceapă verde şi usturoi verde, dacă nu aveţi ceapă eşalotă)
  • 40 g pătrunjel
  • piper
  • whiskey
  • sirop de arţar

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi midiile foarte bine, răzuind scoicile sub jetul de apă rece. Păstraţi-le la rece. Curăţaţi ceapa eşalotă şi tocaţi-o mărunt. Spălaţi bine pătrunjelul, îndepărtaţi partea mai groasă a codiţelor, apoi tăiaţi frunzele şi codiţele fragede foarte mărunt.

Untul se topeşte într-o crăticioară, apoi se adaugă ceapa eşalotă şi o parte din cantitatea de pătrunjelul. După ce s-a călit ceapa, se adaugă midiile, se pune capacul şi se lasă 10 minute pe foc. In locul tradiţionalului vin alb, care se foloseşte în mai toate reţetele europene de midii, canadienii obişnuiesc să pună un amestec de whiskey şi sirop de arţar (o treime sirop de arţar şi două tre­imi whiskey).

Amestecul se pregăteşte din timp, pentru mai multe preparări, folosindu-se de obicei maximum 100 ml la un kilo­gram de scoici. Se lasă să mai scadă puţin sosul, apoi se presară restul de pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.