Midii înăbuşite cu fenicul, roşii şi smantana
PrinteazaMidii înăbuşite cu fenicul, roşii şi smantana din: ulei de masline, ceapa, usturoi, bulb de fenicul, rosie, vin, ouzo, smantana, midii, frunze de busuioc, sare.
- 1 lingura ulei de masline
- 2 cepe mici de apa, tocate marunt
- 4 catei de usturoi, tocati marunt
- 1 bulb fenicul, curatat, taiat felii subtiri
- 1 rosie mare, taiata cuburi
- 1/2 cana vin alb sec
- 1/4 cana ouzo
- 1/2 cana smantana grasa
- 4 kg midii, bine spalata si curatate de filamente
- 1/3 cana frunze proaspete de busuioc, rupte bucatele
- sare
Mod de preparare:
Incingeţi uleiul de măsline într-o cratiţă, la foc mediu. Prăjiţi ceapa şi usturoiul până se înmoaie, amestecând mereu. Adăugaţi roşiile şi feniculul şi lăsaţi să mai fiarbă cca 5 min. Turnaţi vinul, ouzo şi smântână.
Când compoziţia clocoteşte, adăugaţi midiile, 1/2 din busuioc şi sare după gust. Acoperiţi cratiţa, lăsaţi să fiarbă cca 5 min, scuturând-o periodic, pănă se deschid scoicile.
Inlăturaţi midiile care nu s-au deschis, adăugaţi restul de busuioc şi serviţi imediat.
Pofta buna!