Midii marinate cu vin
PrinteazaMidii marinate cu vin din: morcov, apio, ceapa, vin, otet, sare, piper, midii, unt, patrunjel.
Ingrediente:
- 1/2 de morcov mic
- 1 tijă de apio de cca 15 cm
- 1 felie de ceapă mică
- 75 ml vin
- câte 1/2 de linguriţă de oţet de vin şi de cimbru
- 1 mugur de cuişoare
- sare
- piper
- 250 g midii
- 2 linguriţe de unt
- 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare:
Morcovul se curăţă, se cojeşte şi se taie bastonaşe subţiri. Telina se curată, se spală şi se toacă mărunt.
Inelele de ceapă se taîe în jumătate.
Intr-o oală se fierb vinul, oţetul, ceapa, ţelina, morcovul, cimbrul, cuişoarele. Se asezonează cu sare şî cu piper.
Se clocoteşte totul acoperit timp de 10 minute.
Se adaugă midiile şi se fierb în continuare circa 6 minute. Se scot din zeamă şi se păstrează la cald.
In zeamă se adaugă untul şi pătrunjelul.
După aceea se pun scoicile înapoi în sos, se reîncălzesc şi se servesc.
Midii marinate cu vin
Pofta buna!