Midii marinate cu vin

Printeaza

Midii marinate cu vin din: morcov, apio, ceapa, vin, otet, sare, piper, midii, unt, patrunjel.

Ingrediente:

  • 1/2 de morcov mic
  • 1 tijă de apio de cca 15 cm
  • 1 felie de ceapă mică
  • 75 ml vin
  • câte 1/2 de linguriţă de oţet de vin şi de cimbru
  • 1 mugur de cuişoare
  • sare
  • piper
  • 250 g midii
  • 2 linguriţe de unt
  • 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt

 

Mod de preparare:

Morcovul se curăţă, se cojeşte şi se taie bastonaşe subţiri. Telina se curată, se spală şi se toacă mărunt.

Inelele de ceapă se taîe în jumătate.

Intr-o oală se fierb vinul, oţetul, ceapa, ţelina, morcovul, cimbrul, cuişoarele. Se asezonează cu sare şî cu piper.

Se clocoteşte totul acoperit timp de 10 minute.

Se adaugă midiile şi se fierb în continuare circa 6 minute. Se scot din zeamă şi se păstrează la cald.

In zeamă se adaugă untul şi pătrunjelul.

După aceea se pun scoicile înapoi în sos, se reîncălzesc şi se servesc.

 

Midii marinate cu vin

Midii_marinate_cu_vin

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.