Midii cu orez
PrinteazaMidii cu orez din: orez, midii, unt, rosii cherry, ardei iute, lamaie, usturoi, vin, sare, piper, patrunjel.
- 100 g orez alb
- 350 g midii
- 100 g unt
- 250 g rosii cherry
- un ardei iute
- o lamaie
- 3 catei de usturoi
- 500 ml vin alb sec
- sare
- piper
- patrunjel
- orez negru
- orez salbatic
Mod de preparare:
Orezul se clăteşte în apă rece ca să mai elimine din amidon, apoi se fierbe în apă cu sare. Se pune într-o strecurătoare, se trece printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Se încing trei sferturi din unt într-o tigaie, se adaugă midiile şi usturoiul curăţat de foi şi tocat mărunt.
Se călesc câteva rninute, se adaugă sucul de la jumătate de lămâie şi puţin vin alb, se condimentează după gust şi se adaugă pătrunjel tocat. Se mai ţin pe foc 5 minute, se opreşte focul şi se acoperă cu un capac ca să se îmbine aromele.
Roşiile cherry se spală, se şterg cu un şervet şi se prăjesc uşor în untul rămas, adăugându-se ardeiul iute tăiat felii subţiri sau lăsat întreg şi doar crestat la vârf.
Se adaugă sucul de lămâie şi vinul alb rămase, sare, piper şi pătrunjel tocat. Se ţin 10 minute pe foc, apoi se servesc alături de orez şi midiile prăjite.
Pentru un plus de gust, orezul alb se poate inlocui cu orez negru sau orez salbatic.
Midii cu orez
Pofta buna!