Midii cu rosii si ceapa

Printeaza

Midii cu rosii si ceapa din: midii, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, pasta de rosii, vin alb sex, oregano, busuioc, sare, piper, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 1 kg de midii proaspete
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 400 g roșii cuburi
  • 2 linguri de pastă de roșii
  • 1/2 cană de vin alb sec
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • Sare și piper, după gust
  • Pătrunjel proaspăt, tocat, pentru decorare

 

Mod de preparare:

Curățați și spălați midii în apă rece. Aruncați orice midii deschise sau sparte.

Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline și adăugați ceapa și usturoiul tocate mărunt. Căliți-le până devin aurii și aromate.

Adăugați roșiile cuburi, pasta de roșii, vinul alb, oregano și busuiocul uscat.

Lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10 minute.

Adăugați midii în sos și acoperiți cratița cu un capac. Gătiți timp de aproximativ 5-7 minute sau până când midii se deschid.

Presărați cu pătrunjel proaspăt tocat înainte de servire.

Informații nutriționale (valori aproximative per porție):

  • Calorii: 250-300
  • Carbohidrați: 10-15 grame
  • Proteine: 20-25 grame
  • Grăsimi: 10-15 grame

 

Acest fel de mâncare mediteranean aduce arome vibrante și savoare bogată pe masă.

Este o opțiune sănătoasă și echilibrată, bogată în proteine și nutrienți esențiali.

Poate fi servită ca fel principal sau ca aperitiv într-o cină specială sau într-un eveniment cu prietenii și familia.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata de midii cu vin

Midii in unt

Midii in unt din: midii, unt, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 kg midii mari 175 g unt, tăiat în bucăţi mici 65 g pesmet uscat 3 cepe şalote, tocate mărunt 2 căţei de usturoi, tocati mărunt 1 legătură mijlocie de pătrunjel tocat 1 linguriţă piper negru proaspăt măcinat pătrunjel verde pentru garnisit […]

 

Midii cu fulgi de ovaz

Midii cu vin si fulgi de ovaz

Midii cu vin si fulgi de ovaz din: midii, vin, oua, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg midii 300 ml vin alb 2 căţei usturoi 2 ouă 200 g fulgi de ovăz ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Midiile se curăţă şi se spală foarte bine, se aruncă cele care sunt […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.