Midii sau scoici cu pilaf la capac
PrinteazaMidii sau scoici cu pilaf la capac
- 12 capace
- 250 g orez
- 150 g capere
- 36 scoici sau midii
- 3/4 pahar vin
- sare
- boia de ardei iute
- 150 g unt
- 1 lingură făină
- 3 gălbenuşuri
- 60 g parmezan ras
- 1/21 supă
Mod de preparare:
Se face un pilaf din 250 g orez, 60 g unt, 1 /2 ceapă tocată, boia de ardei sau şofran şi 1/2 1 supă. Separat se fierb scoicile 8 minute, în apă, vin şi sare.
Se face un sos din zeama de la scoici, 60 g unt, făină, piper, 1 lingură smîntînă şi 2 gălbenuşuri.
Pilaful se pune în vas, peste el se pun scoicile amestecate cu caperele şi cu sosul, apoi parmezanul ras şi unt topit şi se gratinează. Se servesc calde din capace.
Pofta buna!