Midii sau scoici cu pilaf la capac

Printeaza

Midii sau scoici cu pilaf la capac

Ingrediente:Midii sau scoici cu pilaf la capac

  • 12 capace
  • 250 g orez
  • 150 g capere
  • 36 scoici sau midii
  • 3/4 pahar vin
  • sare
  • boia de ardei iute
  • 150 g unt
  • 1 lingură făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 60 g parme­zan ras
  • 1/21 supă

 

Mod de preparare:

Se face un pilaf din 250 g orez, 60 g unt, 1 /2 ceapă tocată, boia de ardei sau şofran şi 1/2 1 supă. Separat se fierb scoicile 8 minute, în apă, vin şi sare.

Se face un sos din zeama de la scoici, 60 g unt, făină, piper, 1 lin­gură smîntînă şi 2 gălbenuşuri.

Pilaful se pune în vas, peste el se pun scoicile amestecate cu caperele şi cu sosul, apoi parmezanul ras şi unt topit şi se gratinează. Se servesc calde din capace.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.