Midii cu parmezan din: midii, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin alb, praz, rozmarin, parmezan, lamaie, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 1/2 kg de midii o ceapă doi căţei de usturoi 150 ml ulei de măsline 4 roşii 250 ml vin alb demisec un fir de praz un fir de rozmarin 300 g […]
Midii cu sos si foi de dafin
PrinteazaMidii cu sos si foi de dafin din: ceapă, sare, piper, ulei, roşii decojite, foaie de dafin, vin alb sec, midii.
Ingrediente:
- 1 ceapă
- sare, piper
- 1 căţel usturoi
- 3 linguri ulei
- 450 g roşii decojite din conservă
- 1 foaie de dafin
- 125 ml vin alb sec
- 1 kg midii curăţate
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă ceapa şi ustiroiul. Se încinge uleiul în cratiţă, se calesc ceapa şi usturoiul: se adaugă roşiile mărunţite, cu tot cu sucul lor, necum şi foaia de dafin.
Se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă fără capac cca 10 min.
Se spală midiile, frecându-le cu feria şi se fierb în sosul de roşii şi vin cca 5-8 min. cu vasul acoperit, la foc iute. în acest timp cratiţa se clatnă frecvent.
Inainte de servire se verifică midiie şi se elimină toate exemplarele care nu s-au deschis.
Preparatul se serveşte cu orez sau pâine de secară.
Midii cu sos si foi de dafin
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Midii cu parmezan
Midii in sos picant cu ardei
Midii in sos picant cu ardei din: midii, usturoi, ardei iute, piper negru, sos de stridii, sos de peste, zahar, frunze de limeta, busuioc, ulei. Ingrediente: 1 kg de midii, curatate 3 catei de usturoi, tocat 5 ardei iuti, tocat 2 linguri de piper negru, zdrobit 2 linguri de sos de stridii 1,5 linguri de sos […]
Pofta buna!