Midii in sos picant
PrinteazaMidii in sos picant din: usturoi, paprika, suc de rosii, ulei, vin rosu, zahar, passata, midii, patrunjel, maioneza, usturoi.
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 linguriţă cu paprika afumată
- 1/2 paprika iute
- 1 lingură cu suc de roşii
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 100 ml vin roşu
- 1 linguriţă cu zahăr
- 300 ml passata
- 1 kg midii spălate
- 2 linguri cu pătrunjel tăiat mărunt
- pâine prăjită, pentru a servi
Pentru aioli:
- 4 linguri cu maioneză
- 1 căţel de usturoi, zdrobit un strop de paprika dulce afumată
Mod de preparare:
Intr-o tigaie încinge uleiul şi prăjeşte usturoiul, paprika şi sucul de roşii, timp de 2-3 minute, până obţii o compoziţie moale, aromată. Măreşte focul, adaugă vinul şi fierbe 1-2 minute.
Adaugă zahărul şi passata şi, după ce s-au încălzit, adaugă midiile. Acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă 4-5 minute, mişcând tigaia de două ori, până când midiile se deschid.
Presară deasupra pătrunjelul şi serveşte cu sos aioli, pâine prăjită şi extra iaurt, decorat cu mărar.
Pofta buna!