Midii in sos de vin

Printeaza

Midii cu sos de vin din: midii, usturoi, ulei de masline, vin alb sec, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper.

Acest fel de mâncare este perfect pentru o cină specială sau o ocazie festivă, fiind apreciat de iubitorii de fructe de mare.

 

Ingrediente:

  • 1 kg midii proaspete
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 200 ml vin alb sec
  • Sucul de la 1/2 lămâie
  • O mână de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • Sare și piper după gust

 

 

Mod de preparare:

Spală bine midii sub apă rece și îndepărtează orice impurități sau alge de pe cochilii.

Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul tocat și călește-l ușor până devine aromat.

Adaugă midiile în tigaie și amestecă-le bine cu usturoiul. Toarnă vinul alb peste midii și lasă-le să fiarbă acoperite timp de aproximativ 5-7 minute sau până când cochiliile se deschid.

Scoate midiile din tigaie și lasă-le să se răcească ușor. Îndepărtează cochiliile care nu s-au deschis.

Între timp, adaugă sucul de lămâie în sosul rămas în tigaie și lasă-l să fiarbă până când se reduce și se îngroașă puțin.

Pune midiile înapoi în sos și amestecă-le ușor, asigurându-te că sunt acoperite de sos.

Presară pătrunjelul tocat deasupra și mai adaugă sare și piper după gust.

Servește cu sos de vin alb imediat, alături de pâine proaspătă pentru a înmuia sosul delicios.

Midii in sos de vin

Informații nutriționale (aproximative) per porție:

  • Calorii: 250 kcal
  • Carbohidrați: 10 g
  • Proteine: 25 g
  • Grăsimi: 10 g

Midii proaspete sunt gătite într-un sos aromatic de usturoi și vin alb, rezultând un preparat cu un gust bogat și rafinat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Salata de midii cu vin

  Salata de midii cu vin din: midii, ceapa, fenicul, usturoi, unt, faina, lapte, smantana, ulei, sare, piper, vin, lamaie, verdeata. Ingrediente: 500 g midii două legături ceapă verde două bucăţi fenicul 4 căţei usturoi 50 g unt 50 g făină 200 ml lapte dulce 300 g smântână 300 ml vin alb ulei o lămâie […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.