Midii in stil italian

Printeaza

O reteta de midii in stil italian din: ulei de masline, fileuri de ansoa, masline, usturoi, foi de dafin, rosii, vin alb, midii si paine crocanta.

Ingrediente:Midii in stil italian

  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 fileuri de ansoa
  • 3 linguri de masline, fara samburi, taiate felii
  • 7 catei de usturoi, taiati marunt
  • 2 foi de dafin
  • 6 rosii, taiate bucati
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 kg midii
  • paine crocanta sau cartofi prajiti, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-un vas larg si prajeste fileurile de ansoa la foc mic cateva minute, pana cand incep sa se desfaca. Adauga maslinele, usturoiul, foile de dafin, rosiile si fierbe 5 minute. Adauga vinul si fierbe la foc mic, acoperit cu capac.

Adauga midiile, amesteca bine, acopera vasul cu capac si lasa sa fiarba inabusit 5 minute; scutura vasul din cand in cand. Dupa ce toate midiile s-au deschis, serveste imediat in buluri calde cu paine crocanta sau cu cartofi prajiti.

Midii in stil italian

Midii in stil italian

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.