Midii in stil italian
PrinteazaO reteta de midii in stil italian din: ulei de masline, fileuri de ansoa, masline, usturoi, foi de dafin, rosii, vin alb, midii si paine crocanta.
- 3 linguri ulei de masline
- 4 fileuri de ansoa
- 3 linguri de masline, fara samburi, taiate felii
- 7 catei de usturoi, taiati marunt
- 2 foi de dafin
- 6 rosii, taiate bucati
- 150 ml vin alb sec
- 1 kg midii
- paine crocanta sau cartofi prajiti, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul intr-un vas larg si prajeste fileurile de ansoa la foc mic cateva minute, pana cand incep sa se desfaca. Adauga maslinele, usturoiul, foile de dafin, rosiile si fierbe 5 minute. Adauga vinul si fierbe la foc mic, acoperit cu capac.
Adauga midiile, amesteca bine, acopera vasul cu capac si lasa sa fiarba inabusit 5 minute; scutura vasul din cand in cand. Dupa ce toate midiile s-au deschis, serveste imediat in buluri calde cu paine crocanta sau cu cartofi prajiti.
Midii in stil italian
Pofta buna!