Fazanul, fiind o carne de vânat, are un gust unic și este mai sănătos decât carnea de pui sau de curcan, datorită conținutului său scăzut de grăsimi și bogăției în proteine. Această rețetă nu doar că aduce o experiență culinară rafinată, dar și beneficii nutriționale importante, fiind o sursă […]
Midii in supa de curry
PrinteazaMidii in supa de curry din: midii, lamaita, ghimbir, lapte de cocos, sos de peste, ardei, usturoi, curry, coriandru.
Ingrediente:
- midii
- 1 fir de lămâiţă
- 1/2 lingură ghimbir proaspăt, tocat foarte mărunt
- 4 linguri lapte de cocos
- 3-4 picături sos de peşte
- 1 ardei iute, tăiat nu prea mărunt
- 1 căţel de usturoi tocat
- 1 linguriţă curry verde
- 1 lingură coriandru proaspăt, tocat fin
- zeama de o jumătate de lămâie mai verde
Mod de preparare:
Firul de lămâiţă se presează cu lama cuţitului pe un blat de lemn şi i se înlătură partea veştedă. Se pun pe blatul de lemn, laolaltă, usturoiul, ardeiul, lămâiţă şi ghimbirul şi se toacă mărunt. Mai întâi separat, apoi împreună.
pun într-un vas pe foc iute, laptele de cocos, sosul de peşte, curry şi amestecul obţinut anterior, călindu-se uşor.
Midiile, după ce li s-a scos firul negru se pun la fiert într-o oală cu capac transparent (să se vadă când se desfac). scot pe măsură ce se desfac (cele care nu se deschid sunt moarte şi se aruncă).
Se pun midiile pe o farfurie, renunţându-se la valva superioară şi se toarnă deasupra sosul obţinut anterior.
toarnă zeama de lămâie şi se presară cu coriandru.
Pofta buna!
Această rețetă de sirop de gutui este ușor de realizat acasă și te va încânta cu versatilitatea sa, fiind perfectă pentru a îndulci ceaiuri, cocktailuri, sau pentru a fi folosită ca topping pentru diverse deserturi. Ingrediente: Pentru aproximativ 1 litru de sirop: 2 kg gutui coapte, bine spălate și tăiate cuburi […]